KOMENTARI BLOGA

Ukoliko imate neku pohvalu, kritiku, neki predlog i slično, to sve možete napisati klikom na "komentare" koji se nalaze ispod ovog teksta!!! Za sva pitanja i komentare koja imaju veze sa nekom temom o kojoj već ima tekst molim vas da ga napišete klikom na "komentare" koji se nalaze ispod datog teksta. :)

17 коментара:

Анониман је рекао...

Cao!Zovem se Jelena i student sam cetvrte godine Hemijskog fakulteta u Beogradu.Dopada mi se sto zelis da priblizis hemiju mladjim generacijama ,jer vlada misljenje da je hemija teska i nerazumljiva,a to je u sustini jedna vrlo zanimljiva i logicna nauka.I to ne kazem zato sto to studiram.Pozdrav!:)

stefann је рекао...

Hvala na podršci i lepim rečima! Ovaj tvoj pozitivan komentar mi jako puno znači, posebno zato što je prvi!!! :)
Ukoliko budeš imala želje i volje možeš slati dopune tekstova, a i tekstove kojih trenutno nema, pošto vidim da se razumeš u hemiju!
Pozdrav! :)

Анониман је рекао...

Dobro vece!Propustila sam par skolskih casova,pa sam sela da potrazim neku vrstu pomoci pri ucenju na internetu...I mogu reci da sam se veoma prijatno iznenadila kada sam naletela na ovo...Eto cisto da posaljem komentar kao znak podrske i zahvalnosti...:D

stefann је рекао...

Pozdrav!
Hvala ti na podršci! Tu je ovaj blog u rešavanju takvih poteškoća! Ukoliko ti nešto ne bude jasno možeš slobodno postaviti pitanje, pa ću pokušati da ti odgovorim!
Pozdrav! :)

Анониман је рекао...

Necu se predstaviti, ali mogu ti reci da mi se svidja deo sa zadacima. Ali sto se teorijskog dela tice, vecina je prepisana iz udzbenika za trecu godinu prirodno-matematickog smera!!! Mislim da bi trebao da stavis resenja zadatka, jer ko nije siguran kako se radi neki od zadataka mogao bi iz tvojih resenja da shvati!!!

stefann је рекао...

Što se tiče teorijskih zadataka ne mislim da je većina prepisana iz udžbenika jer u udžbeniku nema bas nešto zanimljivih zadataka. Što se zbirke tiče, ista stvar. Na primer zadaci tipa predloži sintezu tog i tog jedinjenja nisu zastupljena ni u udžbeniku ni u zbirci za treću godinu. Uostalom vidi koliko teorijskih zadataka ima u knjizi i zbirci zadataka prirdno-matematičkog smera, a koliko na ovom blogu, pa ceš videti da je broj zadataka na blogu više od duplo veći od onog broja u zbirci i knjizi, što znači da većina nije prepisana iz istih. Takođe broj teorijskih zadataka iz alkana na blogu prevazilazi broj teorijskih i stehiometrijskih zadataka zajedno u zbirci. Naravno neki zadaci su preuzeti iz navedenih izvora, ali samo oni koje sam smatrao dobrim, jer ima "zadataka" koji se ne mogu nazvati zadaci već pitanja. Takođe treba uočiti da na srpskom jeziku ne postoje ovakve zbirke na netu što se tiče ugljovodonika (bar što se brojnosti tiče ovo je najveća). Malo razmisli o ovom mom komentaru i uporedi zadatke iz udžbenika i ovog bloga! Unapred hvala :)

Što se rešenja tiče, mislim da treba prevazići mogućnosti knjiga i zbirki gde su data gotova rešenja i da bi trebalo preći na mogućnosti koje daje internet, a to je svakako razmena informacija, pa u skladu s tim možeš postaviti rešenja na blog pa će ti neko odgovoriti da li su tačna, a ako nisu objasniti kako da dođeš do tačnog rešenja. :)

Što se predstavljanja tiče, sve je stvar kulture. :)

stefann је рекао...

E da, u prethodnom komentaru sam zaboravio da napišem sledeće u vezi sa rešenjima zadataka:
Kao što sam već rekao, na blog ne mislim da objavim rešenja zadataka, ali ću svakako napisati u odvojenim postovima, u okviru teme ZADACI, objašnjenja za rešavanje tipova zadataka koji se nalaze na blogu! Tačnije biće urađen (što podrazumeva detaljno objašnjenje kako se radi određeni tip zadataka) jedan zadatak određenog tipa, a zatim će biti dati i redni brojevi zadataka koji se rade na isti fazon!
Ali pošto nemam baš puno vremena, a sam uređujem blog, ovo neću moći napisati skoro! :)
Svakako da ćete moći, ukoliko vam neki zadatak nije jasan da to postavite u komentarima i ja ili neko od posetilaca bloga će vam dati detalnije objašnjenje. :)

Анониман је рекао...

ovakvi blogovi su veoma korisni mladjim generacijama, dajete im dobar primjer!

stefann је рекао...

Drago mi je da Vam se sviđa moj blog. Nažalost, u poslednja 2-3 meseca nemam dovoljno slobodnog vremena da se posvetim ovom blogu, ali se nadam da ću opet aktivno početi sa pisanjem tekstova za koji mesec. Za sada svima koji dođu na blog stoje na raspolaganju ovaj mali broj tekstova. :)

Анониман је рекао...

Blog je odlican i puno si mi pomogao.Lepo je kad jos ima neko ko ce da pomogne mladima bar po pitanju hemije.Hvala i samo tako natavi.Pozdrav!:)Tanja

Анониман је рекао...

JAko mi se svidja ovaj blog!!!

Анониман је рекао...

Bravo za blog!!!

Анониман је рекао...

ja ne razumem izomere... Profesorka nam napr. da butan, i kaze da uradimo swe izomere owog alkana.... Da li neko moze da mi objasni?!

Анониман је рекао...

Konacno sam nasla ono sto sam trazila!!! :) Blog je super!

Анониман је рекао...

mozete li mi uraditi neki od zadataka??? npr napisite mi 3 metil 1 butil...i kako da resim takav zadatak??? :(

Анониман је рекао...

Sta je zapravo IUPAC nomenklatura?
I kako uz pomoc nje napisati npr. sve izomere heksana?

Анониман је рекао...

mozete napisati sva resenja?
hvala